CSDM.INDUNGI.RO
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Counter-Strike

In jos

Counter-Strike Empty Counter-Strike

Mesaj Scris de 7centi Mar 4 Mai 2010 - 19:24

Counter-Strike Aci :
Ce Este Counter-Strike :
Abreviat CS, este un first-person shooter tactic apărut dintr-un mod Half-Life realizat de Minh "Gooseman" Le și Jess "Cliffe" Cliffe. Jocul a fost dezvoltat într-o serie de variante de la lansarea originală, ce conține în prezent: Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source și Counter-Strike pentru Xbox.

Obiectivul Jocului-->

Counter-Strike pune în luptă o echipă de teroriști și alta de trupe speciale ale poliției într-o serie de runde. Fiecare rundă e câștigată fie prin îndeplinirea obiectivului misiunii sau prin neutralizarea echipei adverse. Ultima încarnare a jocului, Counter-Strike: Source, e bazat pe motorul sursă (source engine) dezvoltat pentru Half-Life. Semne ale influenței majore pe care Counter-Strike o exercită pot fi văzute în apariția unor mod-uri pentru jocuri ca Quake III Arena, Unreal Turnament, și alte shootere individuale ca Global Operations, America's Army, Call of Duty, True Combat Elite și multe altele.

Din luna mai a anului 2006 până în ziua de astăzi[Când?] Counter-Strike este cel mai jucat first-person shooter(FPS) din lume. În 2002 erau peste 30,000 de servere populate pe internet pentru Counter-Strike (locul 2 l-a ocupat Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere). În 2004 statisticiile GameSpy arătau că peste 85,000 de utilizatori jucau Counter-Strike simultan, și în 2006, Steam arată cu regularitate că 200,000 de utilizatori joacă Counter-Strike (mai sunt incluse: Counter-Strike: Source și Counter-Strike: Condition Zero) în același timp. Potrivit statisticilor adunate de platforma Steam de la Valve acești utilizatori contribuie colectiv la adunarea a 6.177 milioane de minute pe lună, din 5 februarie 2007, solidificându-și poziția ca cel mai popular online first-person shooter. Inițial Counter-Strike era jucat online cu ajutorul serviciului WON, care a fost închis în 2004, forțând utilizatorii să schimbe pe Steam (la care unii utilizatori au răspuns realizând propria rețea WON numită WON2). GAMEPLAY Gameplay Counter-Strike 1.6

Counter-Strike este un first-person shooter(FPS) în care jucătorii se alătura fie teroriștilor fie echipelor speciale ale poliției. Fiecare echipă încearcă să îndeplinească obiectivele misiunii sau să elimine echipa opusă. Fiecare runda începe cu cele 2 echipe apărând simultan(SPAWN) fiecare în bazele lor aflate de obicei la capetele opuse ale hărții. Jucătorul poate să aleagă între 8 caractere diferite (câte 4 pentru fiecare echipă. Counter-Strike:Condition Zero a mai adăugat câte un caracter fiecarei echipe). Fiecare jucător pornește, în general cu $800 (deși suma poate fi editată de un administrator), 2 cartușe de muniție, un cuțit, și un pistol: un Heckler & Koch USP 45 pentru forțele speciale ale poliției și un GLOCK 18c pentru teroriști. Jucătorilor li se dă un răgaz înaintea începerii fiecărei runde (cunoscut sub numele de freeze time) pentru a se pregăti și a cumpăra echipament. Se pot întoarce în zona de cumpărare (baza) într-un anumit interval de timp pentru a cumpăra echipament nou (90 de secunde default). Odată ce runda s-a terminat jucătorii supraviețuitori țin echipamentele cumpărate la începutul rundei pentru a fi folosit în runda următoare. Jucătorii uciși încep runda cu echipamentul de bază (default).

Bonusuri în $ sunt repartizate pentru câștigarea unei runde, pierderea ei, uciderea unui inamic, salvarea unui ostatic sau plantarea bombei.

Tabela de scor arată scorul echipelor în aditie statisticilor pentru fiecare jucător: nume, scor (kills), death's, și ping-ul (sau LAG-ul în milisecunde). Tabela de scor indică deasemenea și dacă un jucător este mort sau viu, dacă poartă bombă sau este VIP-ul (pe hărțiile cu profil asasinare), deși informațiile despre jucătorii aflați în echipa opusă sunt restricționate pâăa când jucătorul este mort (dead), pentru că informațiile sunt importante. Jucătorii uciși devin "fantome" pentru restul rundei, ei nu pot să-și schimbe numele până când nu sunt readuși la viața (SPAWN) din nou, chat-text-ul nu poate fi trimis sau recepționat de jucătorii care sunt încă în viață, iar voice-chat-ul poate fi doar recepționat de la jucătorii în viața și nu trimis lor (asta dacă nu cumva cvar-ul sv_alltalk este setat pe 1). Multe din noile hărți FY (fun yard) permit jucătorilor morți să comunice cu cei ce sunt în viață. "Fantomele" pot urmării restul rundei din perspective diferite selectabile, deși majoritatea serverelor opresc unele perspective pentru a prevenii ca jucătorii morți să dezvăluie informații celor încă în viață prin intermediul unor programe media alternative (TeamSpeak sau Ventrilo). Această tehnică, cunoscută sub numele de "ghosting" este considerată cheat în majoritatea shooterelor tactice.

REALISM

Counter-Strike este menit a fi mai realistic decât shooterele first-person futuristice ca și Quake III Arena și Unreal Tournament, dar e construit în așa fel încât să mențină rapiditatea acțiunii (pierzând claritatea detaliului). Pentru a ucide un jucător sunt necesare puține lovituri. Însă loviturile (damage) nu au impact permanent asupra abilității de a fugii și a efectua salturi, permițând unui jucător cu doar câteva lovituri rămase să continue lupta la fel de bine ca oricare jucător. Mișcarea și viteza de sprint sunt momentan restricționate pentru aproximativ o secundă în urma încasării unor lovituri.

HĂRȚI Hărți Counter-Strike 1.6

Hărțiile din Counter-Strike determină gameplay-ul și obiectivele misiunilor. Sunt 3 tipuri de hărți oficiale în Counter-Strike: Hostage rescue (salvarea ostaticilor), identificate cu ajutorul prefixului cs în fața numelui hărții (ex: cs_militia, cs_office), Bomb defusal (dezamorsare bombă), identificate cu prefixul de în fața numelui hărții (ex: de_dust2, de_inferno) și Assasination (sau asasinat) identificate cu ajutorul prefixului as (ex: as_oilrig), în care un membru al echipei forțelor speciale ale poliției devine VIP și trebuie protejat până ajunge într-o zonă de evadare (acest tip de hartă e absentă în Counter-Strike:Source). În versiuni timpurii ale jocului mai există încă un tip de hartă oficială numită Terrorist Escape (evadarea teroriștilor). Diferite tipuri de hărți au mai apărut pentru Counter-Strike 1.6 care nu sunt oficiale: FY (Fight Yard), AWP (Sniper War), AIM (Combat Skill) KA (Knife Arena), HE (Grenade-War), GG (Gun Game), și altele... ARMELE

Arme Counter-Strike 1.6

Una din caracteristicile încarnării originale a jocului a fost că armele nu erau ficționale, ca la majoritatea jocurilor de acest gen, în schimb folosindu-te modele de arme folosite în lume de grupări teroriste și forțe ale poliției. Armele sunt, oricum doar semi-realistice: multe dintre ele nu respectă "the real thing" până la ultimul detaliu(diferă, spre exemplu calibrul muniției sau demunile lor). Sau alte arme nu respectă comportarea reală din timpul tragerii, și descărcarea cartușelor se face pe partea greșită a armei. Acest fapt se datorează faptului că unul din designerii jocului era stângaci și a modelat armele fiind ținute în mâna stângă.

Deasemenea, comportarea din timpul tragerii, unde gloanțele ajung când arma este folosită, se aseamănă foarte puțin cu comportarea la tragere a armelor adevărate. Din punctul acesta de vedere Counter-Strike înseamnă "multă distracție", dar fără realism.

Când primele versiuni ale jocului au fost lansate armelor li s-a dat nume ficționale și firme de producție la fel de ficționale, asta probabil din cauza problemelor de drept de autor. Numele lor sunt vizibile la începului fiecărei runde când se fac "cumpărăturiile" pentru echipament. Consola, pe de altă parte se referă într-un alt mod la arme decât meniul "buy", folosind numele adevărat a armei (ex: Consola numește "Bullpup" ca "AUG", arma reală pe care Bullpup se bazează).

CULTURA CS Cultura Counter-Strike 1.6

Counter-Strike este popular din cauza culturii ce îl înconjoară, care include tot de la jucători profesioniști și ligi de CS până la cheating excesiv și comportamente de tot felul. Unele echipe profesioniste de Counter-Strike numite clanuri câștigă bani frumoși pentru a se juca CS, exemplele cele mai concludente sunt : SK Gaming, Team 3D, fnatic , etc...

MOȘTENIREA CS Counter-Strike rămâne extrem de popular până în zilele noastre. În curent sunt ligi online profesioniste ce susțin Counter-Strike cum ar fi Cyberathlete Amateur League(CAL) și CyberEvolution, o ligă de genul "pay-to-play". Diferite concursuri pe LAN sunt ținute în America și Europa, cele mai mari fiind Cyberathlete Professional League (CPL), Electronic Sports World Cup(ESWC), World e-Sports Games (WEG) și World Cyber Games (WCG). Aceste campionate sunt televizate, comentate și analizate.

MODURI ȘI SCRIPTURI Counter-Strike este un mod Half-Life și a adunat în jurul său o comunitate de scripteri și moderatori. Unele mod-uri adaugă boti, iar altele înlătură caracteristici pe care unii jucători le consideră enervante sau altele creează mod-uri diferite. Unele din cele mai populare mod-uri permit administratorului unui server mai multă flexibilitate și control asupra serverului său. "Pluginuri/Addons admin", au devenit foarte cunoscute. Exemple: Metamod, AMX Mod și AMX Mod X. Sunt moduri care pot afecta game-play-ul serios, cum ar fi Gun Game, unde jucătorii încep cu echipamentul de bază și trebuie să câștige pentru a primi echipament și Zombie Mod, unde una din echipe e formată din zombie și trebuie să răspândească o infecție neutralizând echipa adversă (folosind doar cuțitul). Un mod tot mai popular este Zombie Horde, unde un număr mare de zombie e pus împotriva oamenilor. Oamenilor li se permite să folosească arme, iar zombie folosesc doar cuțitul. Alte mod-uri conțin skin-uri la arme și sprite-uri. În cultura generală popularitatea imensă a Counter-Strike a făcut să fie parodiat pe scară largă. Death-run este unul din cele mai cunoscute mod-uri pe lângă hns și surf. Toate trei au cam același game play. Death-run-ul are la bază punerea capcanelor teroriștilor și încercarea politiștilor (counteri-lor) să scape. Hns-ul (hide n seek) este conceptul, fără arme, doar cuțit. Counterii aleargă tero, tero se ascund și fug de ei. In cstrike mai exista un concurs pe nume P.G.L este un concurs pe clanuri ce mai buni joaca in pgl. Cei care au locuri mari castiga mii de euro [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dependenţă

Acest joc este renumit şi prin dependenţa pe care o dă. De la prima versiune de counter-strike, respectiv half-life, numărul jucătorilor a crescut considerabil, fără să se ştie exact câte servere sunt la momentul actual, datorită serverelor LAN care se înmulţesc cu 2-3. In P.G.L sunt mai multe clanuri unde fac toti meciuri ca s a ajunga pe locul 1-2-3 cei care ajung pe locurile acestea castiga mii de euro.Mai bine jucati esti un joc pentru experti.
7centi
7centi
Admin

Scorpion Dragon
Mesaje : 1259
Puncte : 1041118
Reputatie : 43
Data de inscriere : 27/02/2010
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti

http://www.fun-scorpion-ro.omgforum.net

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum